Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si e kthen selamin kur je duke u falur?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ne mësuam se nëse dikush përshëndet me selam një person i cili është duke u falur, ai i përgjigjet selamit me dorë (pa fjalë), si veprohet kjo? Allahu të shpërbleftë!

Përgjigje: E ngre dorën e tij, kjo bëhet duke ngre dorën e djathtë si shenjë e kthimit të selamit. Po.

Shpërndaje: