Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si falet personi i cili nuk di asgjë nga Kurani?

Imam Ahmed bin Hanbel dhe Imam Is’hak bin Rahoja 

Burimi: Kitab ul-Meseil an Imami Ahlil-Hadith

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Si duhet vepruar personi i cili nuk di asgjë nga Kurani (gjatë namazit)?

Imam Ahmedi: Ai duhet të bëjë tekbir dhe tesbih.

Imam Is’hak ibn Rahoja thotë se, personi i tillë duhet thënë:

”Subhan-Allah,

ElhamduliLah,

La ilahe ilAllah

Allahu Ekber

La haule ue la ku’uete ila biLahil Alijul-Adhim.”

Shpërndaje: