“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Si i besojnë Mutezilitë ajetet që flasin për Kaderin?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilah Huda uen-Nur (198)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është qëndrimi i Mutezilive në lidhje me ajetet e Kaderit pasi që ata e mohojnë Kaderin?”

Përgjigje: ”Ata thonë se Kaderi në këto ajete do të thotë dija e Allahut.”

Shpërndaje: