Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si lexohen tekbiret e Bajrameve në vendin e kufrit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Umdat-il-Fikh (14), 58:42

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Umdah-03-11-1434.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Si lexohen tekbiret gjatë natës së Bajramit nëse jetojmë në një vend kufri dhe rrezikojmë të shqetësojmë popullsinë?

Përgjigje: Nëse ai shqetëson popullsinë, ai le të lexojë tekbirin me zë të ulët. Ai duhet ta lexojë tekbirin dhe të praktikojë sunnetin pa shqetësuar të tjerët. Përndryshe, ekziston rreziku që ata ta ndalojnë ose ta shqetësojnë atë. Le të lexojë tekbirin në atë masë që ai të mund të dëgjojë veten..

Shpërndaje: