Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si ta arrijmë lumturinë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Kjo është lumturia. Njerëzit po kërkojnë lumturinë.

Ku është lumturia? A është në pasuri?

Jo!

A është në ëndje dhe epshe?

Jo!

A është që jetosh gjatë?

Jo!

A është që të ke trup të shëndoshë?

Jo!

Atëherë ku është ajo?!

Ajo gjendet në veprat e mira.

“Cilin do mashkull apo femër që kryen vepra të mira duke qenë besimtar, Ne do ta bëjmë që të kalojë jetë të mirë…”

Do të thotë në jetën e kësaj bote.

Dhe në ahiret:

“dhe do ta shpërblejmë sipas veprave më të mira që ka bërë.” En-Nahl, 16:97

Kjo është jeta e mirë! Dhe ajo është dije dhe vepra. Dije të dobishme dhe vepra të mira. Kjo është jeta e vërtetë. Po.

Shpërndaje: