Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si ta di robi se Allahu e do dhe është i kënaqur me të?

Imam Hafidh el-Hakemi

Burimi: “A’lamus-Sunnetil-Menshurah” fq. 5

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Si ta di robi se Allahu e do dhe është i kënaqur me të?”

Përgjigje: “Robi këtë e di ngase Allahu dërgoi të Dërguar dhe zbriti libra, ku përmes tyre Allahu tregon shkaqet nga të cilat njeriu arrin dashurinë dhe kënaqësinë e Allahut. Po ashtu tregohen edhe shkaqet që sjellin urrejtjen dhe hidhërimin e Tij. Allahu thotë:

رُّسُلاً مُّبَشِّرِينَ وَمُنذِرِينَ لِئَلاَّ يَكُونَ لِلنَّاسِ عَلَى اللّهِ حُجَّةٌ بَعْدَ الرُّسُلِ

“Të dërguar që ishin përgëzues dhe paralajmërues, në mënyrë që njerëzit të mos kenë ndonjë justifikim ndaj Allahut, pas ardhjes së të dërguarve. 4:165

Dhe Allahu thotë:

قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ

“Thuaju (o Muhamed): “Nëse ju e doni Allahun, atëherë më ndiqni mua, që Allahu do t’ju dojë dhe t’jua falë gjynahet! Allahu është Falës i Madh dhe Mëshirëplotë.” 3:31

Shpërndaje: