Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si ta largoj zemërimin?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Meusu’atul-ahkam uel-Fetaua esh-Sher’ijjeh, (q. 1159

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë jam një njeri i cili lehtë zemërohem. Kam provuar të përmbahem, por ndonjëherë bëhem nervoz pa menduar për këtë. Çfarë të këshilloni, në mënyrë që unë të mund të shërohem nga kjo gjë?

Përgjigje: Ti duhet të kërkosh strehim tek Allahun nga djalli i mallkuar sa më shpesh, pastaj merr abdes kur të ndihesh ashtu.

Profeti ka porositur për në këto dy veprime. Njëkohësisht aq sa të kesh mundësi, duhet shmangur gjërave që të shpijnëdrejt zemërimit. Thotë Allahu:

وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مِنْ أَمْرِهِ يُسْرًا

“Dhe kushdo që ka frikë Allahun dhe përmbush detyrimin ndaj Tij, Ai i bënë rrugëdalje atij.” 65:2

Shpërndaje: