Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si të sillemi me një pasues të Sunnetit i cili ka gabuar?

Shejkh Ubejd bin Abdilah el-Xhabirij

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Një pyetës nga Egjipti thotë: ‘Unë e kam një shok, i cili e rruan mjekrën dhe bart rroba nën zogun e këmbës, mirëpo ai flet me fjalët e Ehlus-Sunnetit. Unë shpeshherë e kam këshilluar atë, por tani a duhet ta bojkotoj apo të vazhdoj duke e këshilluar’?”

Përgjigje: ”Mos e bojkoto atë, ngase ai është në Sunnet dhe psekundërshtimi i tij me Sunnetin, gabimin të cilën e përmendepadyshim se është mëkat. Qëndro me të dhe kështu nëse do Allahu e lë këtë mëkat.

Rri me të, dhe me lejen e Allahut do të përfitoj nga ju. Kushtoji rëndësi që ai ta dojë shoqërimin me njerëz të mirë dhe vizitën e tyre. Gjithashtu, mundohu që t’ia bësh të dashur namazin me xhemat! Pasi që ai është pasues i Sunnetit, me lejen e Allahut edhe do të drejtohet në rrugë të drejtë (duke mos i bërë këto lëshime). Pra, ai është afër të mirës (udhëzimit) nëse do Allahu dhe shpresohet se së shpejti edhe do të udhëzohet.”

Shpërndaje: