Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si t’i shfrytëzojmë 10 ditët e para të Dhul-Hixhes?

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Pas disa ditëve do të fillojnë dhjetë ditët e para të Dhul-Hixhes. Si t’i shfrytëzojmë këto ditë dhe cilat janë vlerat dhe veprat e ligjësuara të këtyre ditëve?

Përgjigje: Po. Dhjetë ditët e para të Dhul-Hixhes fillojnë me hyrjen e muajit Dhul-Hixheh dhe mbarojnë me ditën e Kurban bajramit. Dhe në lidhje me veprat gjatë këtyre ditëve, i dërguari i Allahut -salAllahu alejhi ue ala alihi ue selem- ka thënë:

“Nuk ka ditë në të cilat veprat e mira të jenë më të dashura tek Allahu sesa gjatë këtyre dhjetë ditëve (të para të Dhul-Hixhes).”

Sahabët thanë: “O i dërguar i Allahut, as lufta në rrugë të Allahut?”

Ai tha: “As lufta në rrugë të Allahut, përveç atij i cili del në luftë me veten dhe pasurinë e tij dhe nuk kthehet me asnjërën prej tyre.”

Transmeton Bukhari nr (969).

Prandaj i nxis vëllezërit e mi muslimanë që të shfrytëzojnë këtë mundësi të madhe për të shtuar veprat e mira gjatë dhjetë ditëve të para të Dhul-Hixhes, sikurse leximi i Kuranit, bërja e dhikreve të ndryshme sikurse thënia Allahu Ekber, La ilahe ilAllah, Elhamdulilah, Subhan Allah, dhënia e sadakasë, agjërimi dhe të gjitha veprat tjera të mira. Jini të zellshëm në to!

Dhe është çudi se njerëzit janë të pavëmendshëm ndaj këtyre dhjetë ditëve.

Shpërndaje: