“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Ska harmoni pa grua në shtëpi

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Lika Maftuh bit-Ta’if

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/liqo-01-08-1435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Martesa përbëhet nga disa dobi. Njëra prej tyre është rehatia mes bashkëshortëve:

ومن آياته أن خلق لكم من أنفسكم أزواجا لتسكنوا إليها وجعل بينكم مودة ورحمة إن في ذلك لآيات لقوم يتفكرون

’’Dhe prej argumenteve të Tij është se Ai krijoi nga vetë lloji juaj palën (gratë) në mesin tuaj, që ju të mund të gjeni prehje tek ato dhe Ai vendosi mes jush dhembshuri e mëshirë.” Në këtë ka argumente për njerëzit që mendojnë.’’ 30:21

Një shtëpi pa grua e bën burrin të jetë i shqetësuar dhe i bezdisur nga shtëpia e tij. Ai nuk mund të ndjenë rehati në këtë mënyrë. Ai fillon të shkon këtu dhe atje për ta stimuluar veten e tij. Me një grua në shtëpi arrihet rehatia dhe harmonia.

Shpërndaje: