Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ska jetë pa të

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah_09-11-1434_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A konsiderohet dashuria e gruas për burrin e saj se ajo i thotë atij nuk mund të jetojë pa të, të jetë dashuri për dikë tjetër përveç Allahut dhe se zemra e saj është e lidhur për dikë tjetër përveç Allahut?

Përgjigje: Kjo është një dashuri e natyrshme:

”Dhe një prej shenjave të Tij është që prej jush krijoi për ju bashkëshortet tuaja që të qetësoheni pranë tyre, dhe vendosi ndërmjet jush dashuri dhe mëshirë. Me të vërtetë, në këtë ka shenja, për njerëzit që mendojnë.” Er-Rum, 30:21

Pra kjo është një dashuri e natyrshme dhe nuk është adhurim. Pra kjo është në rregull.

Shpërndaje: