Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Personi i cili nuk falej e bëri haxhin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Ighathat-il-Lahfan (57)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person i cili nuk falte namazin e as nuk ka agjëronte gjatë tërë jetës së tij e ka kryer haxhin. Pas kësaj ai është penduar. A duhet të bëjë haxhin përsëri?

Përgjigje: Po. Haxhi i tij i parë është i pavlefshëm. Pasi që ai as nuk falej dhe as nuk agjëronte haxhi i tij është i pavlefshëm. Nëse ai pendohet ai duhet të bëjë haxhin përsëri.

Shpërndaje: