Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Skulpturat si dekorim

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (38)

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20-%2014%20-%201%20-%201437.mp3

Përktheu: Valdet Gashi www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi mbi blerjen e skulpturave dhe për t’i pasur ato në shtëpi vetëm si dekorim?

Përgjigje: Kjo është e ndaluar. Kjo nuk është e lejuar. Engjëjt nuk hyjnë në shtëpitë ku ka qen apo imazhe. Skulpturat janë lloji i parë i imazheve.

Shpërndaje: