Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Sprova e grave – Albani

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Silsilah Huda uen-Nur (211)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

”Unë jam 74 vjeç dhe kam frikë që të sprovohem nga gratë. E çfarë të thuhet për të rinjtë?”


Profeti ﷺ ka thënë:

“Nuk kam lënë pas meje sprovë më të dëmshme për burrat se sa gratë.” Transmeton Bukhari.

“Frikësojuni dynjasë dhe frikësojuni grave sepse sprova e parë e bijve të Israelit ishin gratë.”

Transmeton Muslimi (2742).

Shpërndaje: