Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Statujat duhet të shkatërrohen e jo të vendosen në muze

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (20)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20mjd-10-05-1435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi për të vizituar statujat në disa vende islame?”

Përgjigje: ”Nuk është e lejuar për të shkuar tek statujat. Nuk është e lejuar për të udhëtuar tek to ose të shkohet tek to. Njeriu mund të sprovohet prej tyre. Ajo duhet të qëndrojnë larg prej tyre dhe ti urrejë ato. Si shkon ajo tek diçka që ajo urren dhe mohon?

Statujat duhet të shkatërrohen. Nuk lejohet që ato të mbeten. Kur Profeti salAllahu alejhi ue selem hyri në Mekë ai shkatërroi statujat. Ai dërgoi njerëz jashtë Mekës për të shkatërruar statujat el-Lat, el-Uzza dhe Menat. I Dërguari salAllahu alejhi ue selem i theu ato. Nuk lejohet që ato të mbeten, sepse ato janë mbetje. Kjo nuk është e lejuar.”

Shpërndaje: