“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Studenti dhe politika

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=130584

Data e fetvas: 29/7-1433 ose 18/16-2012
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e drejtë që studenti të merret me politikë dhe të preokupohet me të në vend të studimeve?”

Përgjigje: “Çështjet politike i përkasin njerëzve të ditur dhe me ndikim dhe jo individëve të zakonshëm dhe të rëndomtë. Ata nuk duhet të futen në këto çështje. Nëse është e nevojshme, këto çështje i dedikohen personave me ndikim në mesin e dijetarëve dhe atyre që iu ecën fjala. E nëse ekziston një pushtet, puna jonë është të dëgjojmë dhe të bindemi. Në këtë rast nuk i lejohet askujt të hyjë në këtë çështje.”

Shpërndaje: