Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet studenti i varfër të blen shumë libra?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi:  Kitab-ul-Ilm, fq. 89

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Së katërti, studenti duhet të kujdeset për të mbledhur libra. Megjithatë, ai duhet ti jep prioritet më të rëndësishmeve. As nuk është mirë, as urtësi që një person që nuk është në gjendje të mirë ekonomike të blen një shumë të librave, dhe pastaj të jetë pa para fare. Kjo nuk është sjellje e mirë. Nëse nuk mund të blesh libra ti mund ti huazosh ato nga biblioteka.

Shpërndaje: