Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Studimet universitare me dëftesë të huaj

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Uehab (24)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person ka përdorur dëftesën e një personi tjetër në mënyrë që të mundet të studioj në një universitet në Arabinë Saudite. Ai vetëm ndryshoi emrin në dëftesë dhe u pranua. Cili është gjykimi për studimet e tij në universitet duke pasur parasysh se ai e bëri kërkesën me dëftesë të një personi tjetër?

Përgjigje: Kjo është falsifikim dhe gënjeshtër. Atij nuk i lejohet që të veprojë kështu. Ai është i detyruar të jetë i sinqertë dhe të mos gënjejë. Atij nuk i lejohet të vazhdojë të studioi duke mashtruar. Ai duhet të rifillojnë studimet me dëftesën e tij.

Shpërndaje: