“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Sulmi eksploziv kundër xhamisë në Asir i përkasin mizorive më të këqija

Alameh Abdul-Aziz bin Abd-Allah Al esh-Shejkh 

Burimi: http://mufti.af.org.sa/node/3503

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Myftiu flet lidhur me sulmin në Asir1 me datën 6 gusht 2015 në Arabinë Saudite

”Myftiu i Arabisë Saudite dhe kryetari i Kibar-ul-Ulema dhe Komisionit të Fetvave Shejkh Abdul-Aziz bin Abdilah Alush-Shejkh, ka theksuar se sulmet shpërthyese do të ndihmojë që të ketë një lidhje edhe më të fortë në mes të qytetarëve dhe liderëve.

Ai tregoi se sulmet terroriste shpërthyese janë ndër veprat më të këqija duke pasur parasysh se ato ishin të drejtuara kundër njerëzve që ishin duke u falur në një xhami. Ai theksoi se Islami nuk ka të bëjë asgjë me këtë veprim dhe se thirrësat në fe janë të obliguar që publikisht ta nxjerrin në pah këtë sekt (Hauarixhët) i cili ka braktisur mësimet e Islamit.”

_________________________________

1 Shih http://www.arabnews.com/saudi-arabia/news/788211

Shpërndaje: