Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Sundimtari zbaton Sheriatin gradualisht

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (24)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathulmajid%207%20-%2011-%201435.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A mundet të krahasohet me Negusin sundimtari i cili nuk është në gjendje të ndryshojë tërë ligjin e themeluar nga njerëzit përmenjëherë?”

Përgjigje: ”Po. Ai është si sundimtari që beson në Allahun dhe në të Dërguarin e Tij, por i cili nuk është në gjendje që të zbatojë ligjin e Allahut sepse qytetarët e vet kufarë mendojnë ndryshe. Ai duhet të zbatojë atë që ka mundësi:

”Prandaj frikësojuni Allahut sa të mundeni.” Et-Tagabun, 64:16

”Allahu nuk e ngarkon njeriun përtej mundësive të tij.” El-Bekare, 2:286

Shpërndaje: