Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A ka ndonjë sunnet të caktuar gjatë natës së Bajramit?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (16/209-210)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A ka ndonjë sunnet të caktuar gjatë natës së Bajramit?

Përgjigje: Unë nuk di diçka të veçantë përveç dhikrit të zakonshëm dhe tekbireve që përmenden në fjalët e Allahut -te ala-:

 “Ai dëshiron që të plotësoni numrin, ta madhëroni Allahun për atë se ju udhëzoi dhe që të jeni mirënjohës e falënderues ndaj Tij.” 2:185

Vërtetë përmendet një hadith rreth vlerës së netëve të Bajramit por dijetarët e kanë kritikuar zinxhirin e hadithit prandaj unë nuk mund të shprehem rreth ndonjë sunneti të veçantë.

Shpërndaje: