Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Suxhud-ut-Tilauah (sexhdeja e leximit) pa shami

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/%2013431

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet gruas të bëjë Suxhud-ut-Tilauah (sexhden e leximit të Kuranit) duke e pasur kokën e zbuluar?

Përgjigje: Suxhud-ut-Tilauah nuk e ka të njëjtën gjykim sikurse namazi. Ky është një adhurim në vete që nuk i ka të njëjtat kushte sikurse namazi. Nëse nuk ka njerëz të huaj në prani të gruas, asaj i lejohet të bëjë sexhde me kokë të zbuluar. Pra Suxhd-ut-Tilauah nuk i ka të gjitha gjykimet sikurse namazi.

Shpërndaje: