Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Syneti për djemtë dhe për vajzat

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Lika el-Bab el-Maftuh (16 B), min: 28.10

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është syneti i femrave obligim apo sunet?

Përgjigje: Mendimi i saktë është ai mesatar; obligim për djemtë dhe sunet për vajzat. Dallimi është i qartë. Mashkulli i pa bërë synet shqetësuar nga lafsha e tij e mbetur në lidhje me urinën, sepse urina mblidhet mes lafshës dhe kokës së penisit, gjë që ndotë rrobat. I tillë nuk është rasti i gruas. Mendimi i saktë është pra se bërja synet është obligim për djemtë dhe sunet për vajzat. Dijetarë të tjerë thonë se të gjithë duhet të bëhen synet. Disa thonë se askush nuk duhet të bëhet synet dhe se kjo është vetëm sunet. Mendimi i saktë është pra i mesmi; obligim për djemtë dhe i rekomanduar për vajzat.

Shpërndaje: