Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Syri blu dhe dora e Fatimes

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (71)

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul-majd18-02-1439h-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Në disa vende jashtë këtij vendi (Arabisë Saudite) njerëzit varin gjëra, sikurse syrin e kaltër1 dhe shuplakën e dorës2, në formë të skulpturës, si mbrojtje nga syri i keq. A lejohet kjo?

Përgjigje: Kjo nuk lejohet. Vetëm duke i bërë dhikr Allahut e largon syrin e keq, e as përmes syrit të kaltër, e as përmes syrit të bardhë.


1 Shih: http://www.allaboutturkey.com/nazar.htm

2 Shih: https://en.wikipedia.org/wiki/Hamsa

Shpërndaje: