“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Ta quash dikë haxhi

Alameh Salih bin Sad es-Suhejmi 
Burimi: http://www.sahab.net
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A ka mundësi të na sqaroni lidhur me përdorimin e shprehjes haxhi?

Përgjigje: Vëllai ynë këtu po pyet në lidhje me përdorimin e fjalës “haxhi” si llagap. Kjo fjalë është përhapur para disa shekujve. Disa njerëz, e shkruajnë në hyrje të shtëpive të tyre haxhi filani.

Sahabët dhe tebiinët e kryenin haxhin dhe nuk e përdornin këtë llagap. Andaj gjëja parësore është të largohemi nga gjërat të cilat nuk kanë argumente në sheriatin Islam. Pastaj, kjo gjë mund të të bëj të jesh i njohur, në të futet edhe mos-sinqeriteti për veprën e kryer.

Disa prej njerëzve, varin kornizë të madhe mbi derën e hyrjes për në shtëpi (ku shkruan haxhi). Kjo gjë nuk është e mirë.

Nëse dëshiron të kesh sinqeritet ndaj Allahut të Madhëruar, largohu nga këto shprehje sepse nuk janë nga mësimet e sheriatit Islam.

Shpërndaje: