Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Tauaf-ul-ueda pas umres (2)

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
El-Lika esh-Shehri (81 B)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi që personi i cili e ka bërë umren të bëjë tauaf-ul-ueda (tavafin përfundimtarë)?

Përgjigje: Mendimi i saktë është se kjo është e detyrueshme. Përjashtimi i vetëm është nëse personi kthehet në shtëpi menjëherë. Nëse e bën tavafin, sa’in dhe i pretë flokët, pastaj hynë në makinë dhe largohet menjëherë nga aty, i mjafton tavafi i parë. Përndryshe ai duhet të bëjë tauaf-ul-ueda kur dëshiron të largohet nga qyteti edhe nëse ai qëndron aty vetëm një orë.

Shpërndaje: