“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja tavaf dhe sa’i pa mahrem – Bin Baz

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Likaati ma esh-Shejkhejn, pyetur nga Abdullah et-Tajjar (1/129)

Përktheu: ValdetGashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është kusht që gruaja të ketë me vetë një mahrem kur ajo bën tavaf rreth Qabes ose e bën sa’in (ec mes Safas dhe Meruas)?

Përgjigje: Nuk është kusht që gruaja të ketë një mahrem me të kur ajo bën tavaf ose sa’i. Përkundrazi i lejohet gruas që të bëjë tavaf dhe sa’i sepse ajo nuk llogaritet si udhëtare kur ajo i bën ato.

Shpërndaje: