“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Të agjërosh në Arafah nëse nuk ke kafshë për të therur

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Masa’il el-Imam Ibn Baz, pyetur Abdullah bin Mani el-Utejbi (1/136)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse një person nuk mund të gjejë një kafshë për ta therur gjatë haxhit, ai lejohet që në vend të kësaj të agjërojë në Arafah?

Përgjigje: Jo, ai nuk duhet ta bëjë këtë edhe pse disa nga medhhebi Hanbeli e kanë thënë këtë.

Shpërndaje: