Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të bashkëpunosh me Ikhuanu-Musliminët është poshtërim

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: http://muqbel.net/sounds.php?sound_id=30 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Ikhuanu-Musliminët së pari të implikojnë edhe ty, o pasues i Sunnetit, dhe pastaj do të braktisin. Të nesërmen ata mund të shkruajnë në gazetat e tyre: “Këta janë shumë të ashpër.”

Kërkojmë mbrojte tek Allahu nga kjo ashpërsi. Ne pastrojmë veten para Allahut nga kjo ashpërsi. Kurse më herët ata implikuan këta të gjorë për të dënuar të keqen.

Vëllezër! Ruajuni prej tyre! Ruajuni nga të punuarit me ta! Betohem në Allahun se është një poshtërim që një pasues i Sunnetit të jap mësim së bashku me ta.

Nëse ju jeni në një shkollë shtetërore, ju gjithmonë mund të tregoni se kush jeni dhe të flisni. Por nëse ti je pasues i Sunnetit dhe je me Ikhuanët, ti ose duhet ti shkosh atyre për qejfi ose do të jesh nën mbikëqyrjen e tyre. Dhe pas një kohe, kur ata nuk kanë nevojë më për ty, ata të përzënë.

Shpërndaje: