Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të drejtat seksuale të bashkëshortëve

Imam Ebu Bekr Muhammed bin Abdil-lah bin el-Arabi

Burimi: Ahkam-ul-Kuran (1/452-453)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Shafiu dhe Ebu Hanife kan thënë se e drejta e vetme e gruas është akti seksual dhe asgjë më shumë. Ky mendim është i dobët. Martesa është bërë akt për marrëdhënie intime. Të dy bashkëshortët kanë të drejtë në të. Sikurse e drejta e burrit është pentrimi i përsëritur, e drejta e gruas është që të arrijë orgazmë dhe të kënaqet në mënyrën më të mirë të mundshme. Në këtë mënyrë, që të dy do të përjetojnë një kënaqësi maksimale. Nëse burri nuk dëshiron të arrij të drejtën e tij, atëherë gruaja ende ka të drejtën e saj.

Shpërndaje: