Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të emëruarit me emrin Melek/Engjëll

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Ligjërata: Lika Maftuh fish-Shimasijjeh

http://alfawzan.ws/allmohadrat?page=2

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çka i këshilloni ata të cilët u japin fëmijëve të tyre emra perëndimorë?

Përgjigje: Si p.sh?

Pyetje: Sikurse emri Melek (engjëll).

Pyetje: Emri Melek nuk është emër perëndimorë. Ai vjen nga Mala’ikah, engjëjt. Nuk është e lejuar të emërtuarit me emrin Melek. Melek do të thotë engjëll.

Emrat që janë specifik për perëndimorët nuk duhet të mirren prej tyre. Sa për emrat që nuk janë specifike për ta, ato lejohen.

Shpërndaje: