“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Të folurit në celular gjatë tavafit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Umdat-il-Fikh (24), min: 1:07:10

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdatul-20-02-1435.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të biseduar në celular gjatë tavafit?

Përgjigje: Kjo është e padëmshme:

“Tavafi rreth qabes është namaz përveçse që ju flisni ndërkohë.” 1

Kjo është e lejueshme por nuk duhet folur shumë përveçse kur të jetë e nevojshme.


1 Ibn Hibani (3836).

Shpërndaje: