Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të gjithë banorët e Xhenetit do të jenë të martuar në Xhenet

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (vdiq. 1420)

Burimi: El-Fetaua el-Kajjimeh lil-Usratil-Muslimeh, faqe. 196-197

Përmblodhi: Sa’d Abdul-Ghaffar Ali

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Fëmijët të cilët vdesin para se të arrijnë moshën madhore, ku do të jetë përfundimi i tyre dhe nëse janë banorë të xhenetit a do të martohen?”

Përgjigje: “Po, nëse ata vdesin para se të arrijnë moshën madhore dhe janë fëmijë të prindërve muslimanë. Në rastin e tillë, sipas konsensusit të të gjithë dijetarëve muslimanë ata janë banorë të xhenetit. Ndërsa, mendimet e ndryshme kanë të bëjnë vetëm në lidhje me fëmijët e jobesimtarëve.

Në xhenet, askush nuk do të jetë beqar. Të gjithë banrët e xhenetit do të jenë të martuar dhe aty ata do të kenë çdo gjë që e dëshirojnë. Burrat do të kenë hyritë e xhenetit dhe gra nga jeta e kësaj bote.”

Shpërndaje: