“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Të gjithë bidatçitë janë të mallkuar

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (57)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majid%2028-03-1438H.mp300_0.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: I dërguari (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Ai që sjell një gjë të re (në fe), apo mbron një person të tillë, mallkimi i Allahut është mbi të.” 1

A do të thotë kjo se të gjithë bidatçitë janë të mallkuar?

Përgjigje: Po. Ata janë të mallkuar për aq sa posedojnë bidate.


1 Muslimi (1978).

Shpërndaje: