Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të gjykuarit nga një gjykat sekulare (2)

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (39)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20%20-%2029%20-%201%20-%201437.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është idhujtari të gjykuarit nga një gjyqtar sekular i cili nuk gjykon me shpalljen e Allahut?

Përgjigje: Në qoftëse ti gjykohesh prej tij që ai të jepë më shume se sa të drejtën tënde, kjo është e ndaluar. Kjo nuk është e lejuar. Dhe nëse ti kërkon vetëm të drejtën tënde dhe nuk je duke kërkuar të shtypësh dikë dhe është vetëm një gjykatë shtetërore, atëherë kjo është e padëmshme. Sepse ti vetëm po e dëshiron të drejtën tënde dhe nuk je i padrejtë ndaj dikujt.

Shpërndaje: