“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Të harruarit e faljes së namazit para se të fillohet udhëtimi

Imam Ahmed bin Hanbel

Burimi: Kitabul-Masail ’an Imam Ahmad bin Hanbel
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Si duhet të veprojë personi i cili është duke udhëtuar, dhe gjatë udhëtimit i kujtohet se kishte harruar të falë namazin i cili ishte i kohës së para udhëtimit?”

Përgjigje: “Ai e falë atë namaz katër rekate (domethënë e fal namazin e plotë e jo të shkurtuar).”

Shpërndaje: