Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të irrituarit e prindërve humb veprat e mira

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14677
Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Frustrimi dhe të irrituarit kur u kryejmë prindërve ndonjë shërbim, a është shkak që veprat e mira të humbasin apo të zvogëlohen?

Përgjigjja: Po. Ngase Allahu (subhanehu ue te ala) ka thënë:

فَلا تَقُلْ لَهُمَا أُفٍّ وَلا تَنْهَرْهُمَا

“Mos u thuaj atyre as “uh!”, mos i kundërshto…” 17:23-24

Kjo do të thotë që ti nuk guxon t’i konfrontosh prindërit me diçka që ata nuk e pëlqejnë edhe në qoftë se ajo është e pakët.

Shpërndaje: