Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të lutesh për udhëzimin e kafirit

Alameh Zejd bin Muhammed bin Hadi el-Medkhali

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë është gjykimi për ta lutur Allahun që ta udhëzoj në islam dikë prej kufarëve, duke thënë: ‘O Zot udhëzoje filanin’?”

Përgjigje: “Bën të lutet kështu, duke u mbështetur në komentimet e ajetit:

وَيَسْتَغْفِرُونَ لِمَن فِي الْأَرْضِ

“…dhe kërkojnë falje për ata që janë në tokë.” (42:5)

D.m.th. luten që ata të udhëzohen.”

Shpërndaje: