Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të mësosh përmendësh apo të lexosh Kuran gjatë Ramazanit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/%2013431

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse jam duke mësuar përmendësh Kuranin, atëherë a të përfundojë mësimin përmendësh gjatë Ramazanit, a të lexojë Kuran apo të dyja?

Përgjigje: Është e rëndësishme që t’i të lexosh Kuran dhe t’i kushtosh vëmendje atij. Ose lexo, ose mëso përmendësh. Megjithatë, është më mirë që të lexosh më shumë gjatë Ramazanit se sa të mësosh përmendësh. Mësimin përmendësh mund ta bësh gjithmonë.

Shpërndaje: