Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të mesuarit e akides për dhejtë minuta

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://youtu.be/vCWit9s7E38

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Çfarë na thoni për ata që thonë se është e mundur të mësuarit e akides-besimit për dhjetë minuta dhe se mësimi i akides nuk kërkon kohë dhe mundim?”

Përgjigje: “Nëse është e vërtetë se një mysliman e ka një dituri të tillë e cila e bën të aftë që ai të mësojë dituri për pesë minuta, kjo është gjë e mirë. Ndërkaq kjo nuk egziston, Nuk egziston. Kjo është e pamundur!

A mund t´a mësoi ai Teuhidin për pesë minuta, Fik´hun për pesë minuta dhe Tefsiirin për pesë minuta që këto gjithësej të bëhen njëzet minuta?

Kjo është ekzagjerim. Eksagjerim!!!

Kjo është për shkak se nënvlerësohet Teuhidi. Ky është shkaku.

Allahu i udhëzoftë dhe përmisoftë këta njerëz!”

Shpërndaje: