Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të ngrënit kur ezani është duke thirrur?

Alameh Salih ibn Muhammed el-Luhejdan 

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të ngrënë dhe për të pirë kur dëgjohet thirrja e ezanit?

Përgjigje: Ezani është një shenjë për fillim dhe mbarim të agjërimit. Nëse e dëgjon ezanin për namaz të sabahut dhe ende mbani ushqim dhe pije në dorë, atëherë nuk ka problem për të ngrënë atë kafshatë që ai e mban në dorë. Feja është e lehtë dhe jo e vështirë, prandaj nëse ezani thërret, njeriu mund të ha një apo dy kafshata.

Shpërndaje: