“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Të paguash kredinë me kamatë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (27)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah-15-05-1435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Është një person që ka një borxh që pesë vite. Çdo vit rritet borxhi për shkak të kamatës. Tani ai ka një shumë për ta paguar borxhin. Kur ai e telefonoi kompaninë për ta fshirë kamatën, ata e refuzuan këtë. Si duhet ta paguaj kredinë sipas Sheriatit? A i lejohet që ta paguaj kamatën?

Përgjigje: Këtë duhet ta bësh. Ata nuk do të lënë të lejojnë. Këtë duhet ta bësh përgjatë kontratave dhe ligjeve të tyre. Nëse ata nuk bien dakord me këtë, ti nuk ke zgjidhje tjetër pos se ta paguash atë. Megjithatë, ti duhet të pendohesh tek Allahu dhe të mos marrësh më kredi me kamat.

Shpërndaje: