Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Bërja Suxhud-ut-Tilauah pa abdes – Uthejmin

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Fataua-Arkan il-Islam, fq. 361

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është kushtë të qenurit i pastër (me abdes) për të bërë sexhden e leximit (Suxhud-ut-Tilauah)?

Përgjigje: Dijetarët nuk janë të pajtuar në këtë çështje; Disa thonë se duhet të jesh i pastër kurse të tjerët thonë se nuk është kusht të qenurit i pastërt. Ibn Umeri (radijAllahu anhume) bëri Suxhud-ut-Tilauah dhe nuk kishte abdes. Megjithatë unë besoj se është më e sigurt të bëhet me abdes.

Shpërndaje: