“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Të qeshurit në namaz

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: https://www.binbaz.org.sa/fatawa/4478

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cila është gjykimi për të qeshur në namaz? Personi që qeshë, a duhet ta përsëris namazin?

Përgjigje: Të qeshurit e zhvleftëson namazin sipas të gjithë dijetarëve. Ai që qesh në namaz nuk ka namaz të vlefshëm. E njëjta vlen edhe për personin që flet qëllimisht në namaz. I vetmi përjashtim është nëse ai flet nga harresa apo injoranca. Namazi i personit që harron dhe i atij që është i paditur nuk është i pavlefshëm. Ndërsa, qeshja e prishë namazin në të gjitha rastet, pasi që kjo tregon neglizhencë dhe shpërfillje ndaj namazit.

Shpërndaje: