Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të shmangurit e martesës për shkak të kërkimit të diturisë

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Masa’il el-Imam Ibn Baz, pyetur nga Abdullah bin Mani el-Utejbi (1/183)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A ka mundësi që një person t’i shmanget martesës pa paragjykuar se martesa është diçka jo e mirë, mirëpo për shkak se ai ishte i preokupuar me kërkimin e dijes?
 
Përgjigje: Nuk është me vend që ai të veprojë kështu. Përkundër kësaj, ai duhet të martohet. Kjo është ajo çfarë veproi i dërguari ﷺ, sikur Shejkh ul-Islam (Ibn Tejmijeh) të ishte martuar, do të ishte plotësuar edhe gjysma tjetër e fesë së tij.

Shpërndaje: