Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të thuash jam i pafat

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: http://z-salafi.com/v2/action?s_menu=23&
 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është shirk i vogël të thuhet se jam i pa fat dhe a lejohet t’i thuash dikujt: ti je i pafat?

Përgjigje: Kjo thënie nuk është mirë të përdoret. Njeriu duhet të jetë optimist dhe ta falënderoj Allahun për atë që ka ndodhur. Nëse njeriut i ndodh diçka e mirë, atëherë ajo është mirësi nga Allahu (azze ue xhel). E në qoftë se njeriu goditet nga diçka që ai e percepton si fat të keq, kjo mund të jetë, që për shkak të saj t’i fshihen atij mëkate. Prandaj, njeriu nuk duhet folur në këtë mënyrë.

Shpërndaje: