Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të tillët nuk e duan kritikën

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: Fadha’ih ue Nasa’ih, fq. 110

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Ai që nuk dëshiron kritikat dhe lavdërimet, Xherrh ue Ta’dil, gjithashtu nuk e dëshiron Sunnetin. Nëse nuk ka asnjë kritikë apo lavdërim, nuk do të ketë dallim midis të shkëlqyerit, dijetarit që thërret tek Allahu dhe Ali et-Tantauit, Mahmud es-Savvaf, Muhammed el-Ghazalit, Hasan et-Turabit, esh-Sharavit, Rafidave dhe Hasan es-Sakafit.

Ai që nuk e dëshiron këtë njohuri ose është injorant ose urrejtës ose gjithashtu meriton që të kritikohet prandaj ai dëshiron të tërheqë nga kritikat dhe lavdërimet.

Shpërndaje: