Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të tregosh për të metat e dikujt

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: vol 18, fq. 63

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Një mik i dashur erdhi dhe më pyeti rreth një personi i cili ka kërkuar të martojë një prej të afërmve të tij. A duhet ti’a them të vërtetën, kur e vërteta nuk do ti sjell dobi atij që kërkon nuse apo çfarë duhet të bëjë? Nëse unë e gënjej mikun tim kështu që kjo mund të ketë pasoja të këqija, për shembull, që ai të më braktis mua.”

Përgjigje: “Kushdo që pyetet për një person në lidhje me një maslaha të sheriatit (e cila në Islam llogaritet si një përfitim fetar) duhet t’i tregojë atij që kërkon nuse atë që dijë e cila përputhet me realitetin dhe nuk është e lejueshme që të gënjesh atë që të pyet.”

Shpërndaje: