Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të vetmuarit me një burrë nuk evitohet me prezencën e fëmijëve!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh ed-Durr en-Nadhid (15)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ad_dur-14-04-1433.mp3

Ligjërata: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë jam një nënë e katër fëmijëve. Fëmija më i madh është një vajzë gjashtë vjeçare. A më lejohet të shkojë në qytet me një shofer mashkull me fëmijët e mi?

Përgjigje: Të vetmuarit me një burrë të huaj nuk evitohet ndryshe vetëm nëse është prezent edhe një person që ka arritur moshën e pjekurisë, qoftë burrë apo grua. Pra të vetmuarit me një burrë të huaj nuk evitohet me prezencën e fëmijëve.

Shpërndaje: