Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Tekbiret kolektive me muezinin

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Es’ileh ue Axhuibah fi Salat-il-Idejn, fq. 31

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Në disa xhami tek ne muezini bënë tekbire me mikrofon, ndërsa xhemati e pasojnë atë. A është ky veprim bidat apo i lejuar?

Përgjigje: Ky veprim është bidat. Nga mënyra e profetit ﷺ është që secili ta kujtojë Allahun individualisht. Nuk lejohet devijimi nga mënyra e profetit ﷺ dhe e sahabëve të tij.

Shpërndaje: